Followers

Tuesday, 7 October 2014

Garam Buluh

Garam Buluh merupakan makanan kesihatan. Ianya membantu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit, antaranya: - Kencing Manis - Darah Tinggi - Gout - Ekzema - Hepatitis B - Kegemukan

Garam sering dikenali sebagai salah satu punca kepada pelbagai jenis penyakit seperti darah tinggi, jantung, hipertensi dan sebagainya. Walaupun ramai yang menyedari hakikat ini, namun kita tidak dapat elak dari menggunakan garam sebagai penambah rasa di dalam makanan harian.

Garam pembawa penyakit
 Garam bersifat asid dan satu-satunya jenis batu yang boleh dimakan oleh manusia. Dalam kaedah sains, garam putih dikenali sebagai ‘sodium klorida’. Garam putih yang terdapat di dapur hampir setiap rumah dan restoran berasal dari lautan.

Namun, ia diproses secara keterlaluan sehingga semua kandungan mineralnya hilang. Selain itu, ada yang menyatakan bahawa warna putih pada garam diperoleh setelah ia melalui proses pelunturan. Maka yang tinggal hanyalah kompaun sodium dan klorida yang menjadi punca kepada masalah kesihatan.

Garam buluh atasi kanser?

“Kanser ;atau sebarang penyakit lain berpunca daripada kadar asid tinggi dalam badan.” Itukah ungkapan Dr Otto Warburh, pakar perubatan German pernah memenangi Nobel Prize atas hasil penyelidikan beliau.

Kandungan toksin dan toksin yang tidak dikeluarkan oleh badan secara perkumuhan atau peluh terkumpul di dalam badan. Ini salah satu faktor yang melumpuhkan sistem pertahanan badan.

Oleh itu sekiranya terdapat sel-sel kanser, ia akan mula hidup aktif di dalam badan atau bahagian-bahagian yang mempunyai kadar asid yang tinggi


No comments:

Post a Comment